INGA LÖNEÖKNINGAR FÖR 2020!!

Pappers och Industriarbetsgivarna står  mycket långt ifrån att komma överens med varandra. Risken för konflikt ökar nu för varje timme.

Industriarbetsgivarna vägrar att gå med på några löneökningar , och något retroaktivt  från 1;a april kan det inte bli tal om.

– Det är helt andra förutsättningar. Det är inte bara en pandemi vi pratar om, vi befinner oss i en verklig, rejäl och djup lågkonjunktur, säger Per Widolf, förhandlingschef för Industriarbetsgivarna.

Pappers vill bland annat ha 4 procents löneökning under 12 månader, och bland annat utökad ATK .

Det är inte så många dagar kvar till att ett  nytt avtal ( måndagen den 26 oktober)och parterna står under måndagen mycket långt från varandra .  Man kan nog säga att man hittils  inte kommit överens  om något över huvud taget.

Stefan Andersson